ما در شبکه های اجتماعی :

قرارداد دوجانبه

دسته بندی


دانلودها

پر بازدید ها


ممیزی صورتحساب
۱۱ شهریور ۱۴۰۲

همواره مدیریت وکاهش هزینه ها یکی از مهمترین مسائل مربوط به تولید بوده است. ...

بورس انرژی
۱۱ شهریور ۱۴۰۲

بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی ...

بازار برق
۱۱ شهریور ۱۴۰۲

تجدید ساختار صنعت برق از ابتدای پیدایش صنعت برق، همواره تأمین برق مورد نیاز ...

قرارداد دوجانبه
۱۱ شهریور ۱۴۰۲

(Bilateral Contract) قراردادی است که جهت فروش مستقیم برق  بین عرضه ­کننده ( شرکت ...

خرده فروشی برق
۱۱ شهریور ۱۴۰۲

در سیستم های تجدید ساختار شده صنعت برق، جایگاه خرده فروش به عنوان حلقه ...

برچسب ها


قرارداد دوجانبه

قرارداد دوجانبه

(Bilateral Contract)

قراردادی است که جهت فروش مستقیم برق  بین عرضه ­کننده ( شرکت خرده فروش یا نیروگاه) با مصرف کننده منعقد می ­گردد. در حال حاضر مشترکین با دیماند قراردادی بالای یک مگاوات می­توانند تمام یا بخشی از مصرف برق مورد نیاز خود را از طریق قرارداد دوجانبه برق با عرضه کننده، تأمین نمایند. قرارداد دوجانبه برق تحت نظارت مستقیم بهره­ بردار مستقل بازار برق (شرکت مدیریت شبکه برق ایران) ثبت شده و قابلیت انعطاف بسیار بالایی دارد.

اگرچه معاملات باید توسط بهره بردار مستقل سیستم تصویب شود، اما طرفین قراردادهای دوجانبه در مذاکره درباره قیمت ها و کمیت ها آزاد هستند. باید توجه نمود که بیشتر این معاملات براساس قراردادهای بلند مدت (معمولاً یکساله) است.

حجم ظرفیتی که به صورت دوجانبه فروخته می شود، در فرآیند تسویه بازار روز قبل از منحنی های مناقصه فروشندگان حذف می شود. در حقیقت ، بخشی از ظرفیتی که بصورت دوجانبه فروخته شده است ، جزء اولین اولویتهایی است که در مسئله برنامه ریزی روزانه بازار به نیروگاه ها اختصاص می یابد. برای انجام این کار ، قیمت پیشنهادی مربوط به این بخش از برق بدون توجه به قیمتی که نیروگاه ارائه داده اند ، صفر تنظیم می شود. خریداران همچنین برای ظرفیتی که به صورت دو جانبه خریداری کرده اند، مجبور به پرداخت هزینه انرژی به مالک شبکه نمی باشند لیکن سایر هزینه های دیگر از قبیل حق ترانزیت را به مالک شبکه پرداخت خواهند نمود.

 

مزایای خرید برق از روش قرارداد دوجانبه:

  • کاهش نرخ خرید برق نسبت به تعرفه های وزارت نیرو و معافیت از جرایم مشمول به خاطر عدم تأمین برق مصرفی از قرارداد دوجانبه و یا بورس انرژی
  • قیمتهای توافقی و نامکشوف
  • شرایط پرداخت توافقی و منعطف
  • پرداخت هزینه بر اساس برق، پس از پایان دوره مصرف
  • در زمان خاموشی و مدیریت مصرف، مشترک در اولویت نهایی خاموشی قرار می‌گیرد.

 

شرایط عقد این قراردادها و قوانین و مقررات مربوط روی سایت شرکت مدیریت شبکه برق ایران، بخش خدمات به طور کامل در دسترس عموم قرار دارد، اما مهمترین الزامات مورد نیاز برای تایید این قرارداد از سوی مدیریت شبکه،وجود قرارداد بین تولید کننده و مدیریت شبکه و مبادله الحاقیه قراردادانشعاب یا اتصال بین مشترک با شرکت برق منطقه ای مربوطه است.

 

الحاقیه قرارداد انشعاب برق (الحاقیه نیابت)،

شرکت توانیر اجرای رویه تعیین مابه التفاوت و محاسبه صورتحساب مشترکان با قدرت بیش از یک مگاوات را به کلیه شرکتهای برق منطقه ای و توزیع نیروی برق ابلاغ نمود. مطابق بند 2 ابلاغیه فوق الذکر مشترکان بالای یک مگاوات از ابتدای خرداد ماه سال جاری، ضمن انعقاد الحاقیه بر قرارداد تامین برق، نسبت به تامین انرژی برق مصرفی خود از طریق انعقاد قرارداد دوجانبه با عرضه کنندگان برق یا خرید از بورس انرژی اقدام نمایند. ابلاغیه مذکور در 5 بند و یک تبصره به تاریخ 1402/03/24 و به شماره 31279/11/1402 به امضای مدیر عامل شرکت توانیر رسیده است.

مطابق بند 2 ابلاغیه فوق الذکر، امضاء و مبادله از طرف مشترکین الزامیست و تبعات ناشی از عدم مبادله الحاقیه قرارداد برعهده مشترکین است.

همچنین بر اساس  این الحاقیه، مشترک موظف است در مرحله اول برق خود را از طریق انعقاد قرارداد دوجانبه با شرکت های دارای مجوز از وزارت نیرو یا بورس انرژی تأمین نماید. همچنین مشترک موظف به رعایت سقف قدرت قراردادی در خریدهای برق خود بوده و بایستی هزینه ترانزیت را به حساب شرکت مالک شبکه خود واریز نماید.

متقابلاً، شرکت مالک شبکه متعهد می گردد در صورت خرید برق توسط مشترک، با دریافت هزینه ترانزیت برق، برق خریداری شده را به درب کارخانه خریدار تحویل داده و ایشان را از اولویت پاسخگویی بار (مدیریت مصرف) خارج نماید.

در صورتی که مشترک برق را از درگاه های مجاز خریداری ننماید، شرکت مالک شبکه برق را با نرخ 1.2 حداکثر نرخ معاملاتی بازار برق به مشترک خواهد فروخت.

 

دانلود الحاقیه قرارداد انشعاب برق (الحاقیه نیابت)

ارسال درخواست کتبی و امضاء الحاقیه بمنزله تأیید و اجرای قرارداد دوجانبه نمی باشد و در این خصوص ابلاغ رسمی مدیریت شبکه به مالک شبکه و نیروگاه شرط تأیید قرارداد است.

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.