ما در شبکه های اجتماعی :

تابلو برق سبز بورس انرژی ایران

دسته بندی


دانلودها

محبوب ترین اخبار و مقاله ها


آخرین دستور وزیر در خصوص نحوه و توالی مشترکان با قدرت بیش از یک مگاوات
۱۳ آبان ۱۴۰۲

پس از گذشت چهار ماه از ابلاغ مصوبه وزیر نیرو و به جهت تسریع ...

تابلو برق سبز بورس انرژی ایران
۱۲ شهریور ۱۴۰۲

یکی از مهمترین مسائل روز انرژی کشور، وابستگی تولید برق کشور به گاز طبیعی ...

ارتقاء استانداردها و تعویض تجهیزات کم بازده
۱۲ شهریور ۱۴۰۲

به منظور کاهش هدر رفت انرژی در کشور انجام می شود: ارتقاء استانداردها و ...

گزارش معاملات برق در تابلوی سبز بورس انرژی برای تحویل در شهریور 1402
۱۲ شهریور ۱۴۰۲

با راه اندازی تابلوی معاملات سبز در بورس انرژی، از ابتدای خرداد تا ...

تعرفه برق 1402
۱۲ شهریور ۱۴۰۲

طی نامه شماره 1401/66119/20/100 مورخ 1401/12/13 وزارت نیرو تعرفه‌های برق مربوط به مصارف خانگی، ...

تعداد نیروگاه های فعال در بورس انرژی به 109 عدد رسید
۱۲ شهریور ۱۴۰۲

نیروگاه سیکل‌ترکیبی سپهر زواره با ظرفیت ۴۸۴ مگاوات در بورس انرژی مورد پذیرش قرار ...

برچسب ها


تابلو برق سبز بورس انرژی ایران

تابلو برق سبز بورس انرژی ایران

یکی از مهمترین مسائل روز انرژی کشور، وابستگی تولید برق کشور به گاز طبیعی است،در فصول سرد سال این بحران کاملا محسوس است . لذا ایجاد تنوع در سبد تولید نیروگاهی کشور و کاهش وابستگی به گاز طبیعی یکی از راهکارهای مناسب برای رفع مسئله ناترازی انرژی می‌باشد.

علاوه بر ناترازی انرژی (گاز)، بحث ناترازی برق و ناترازی مالی نیز از دیگر مسائل پیش روی کشور است، ایجاد و توسعه تابلو انرژی تجدید پذیر تحت عنوان تابلو سبز در بورس انرژی ایران، پاسخی منطقی به سه مسئله فوق الذکر می باشد.

وزارت نیرو در راستای توسعه بازار برق، دستورالعمل «توسعه مبادلات برق در بورس انرژی» را ابلاغ کرد که این امر موجب توسعه سرمایه‌گذاری پروژه‌های جدید انرژی تجدیدپذیر در کشور می‌شود.      تابلوی برق سبز در بورس انرژی با هدف ایجاد فضای عرضه و تقاضای مستقیم، مردمی‌سازی اقتصاد تجدیدپذیر و ایجاد بستر رقابتی تبادل برق تجدیدپذیر ایجاد شده است .

 

مطابق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان و آیین‌نامه اجرایی آن و در راستای توسعه صنایع دانش‌بنیان مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر، توسعه بازار و تولید برق پاک در محل مصرف، همه واحدهای صنعتی باقدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات به جز تأسیسات گردشگری، موظف هستند معادل یک درصد از برق موردنیاز سالیانه خود را در سال جاری از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین کند و این میزان سالانه یک درصد افزایش خواهد یافت و در پایان سال پنجم حداقل به پنج درصد می‌رسد.

 

سه راهکار تأمین برق صنایع مشمول قانون فوق از منابع تجدیدپذیر، وجود دارد: روش نخست؛ احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر توسط صنایع خواهد بود، روش دوم؛ خرید برق (مشتقه، فیزیکی و یا گواهی‌های تجدیدپذیر (REC) از تولیدکنندگان برق که ذیل تابلوی برق سبز به عرضه برق سبز مبادرت می‌ورزند، است. خرید و فروش دوجانبه برق نیز در بورس انرژی ذیل همین تابلو میسر خواهد بود.

و روش سوم نیز پرداخت تعرفه برق تمام شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر در قبوض برق مصرفی صنایع خواهد بود که این موضوع از ابتدای سال ۱۴۰۲ توسط شرکت توانیر اجرایی شده است.

بر اساس ابلاغیه وزیر نیرو در دستورالعمل توسعه مبادلات برق در بورس انرژی، شرکت توانیر و مدیریت شبکه برق موظف هستند تأمین برق «خریداران برق» را به میزانی که از طریق بورس انرژی خریداری کرده‌اند تضمین کنند، به‌نحوی‌که مشمول اعمال برنامه‌های مدیریت مصرف نشوند.

 

نحوه محاسبه بهاي انرژي برق مشـمول ماده 16 قانون جهش تولید دانشبنیان مشترکان صنعتی با قدرت قراردادي بیش از یک مگاوات

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.